عایقکاری ساختمان را می توان به دو روش انجام داد.
روش اول از طرف خارج ساختمان انجام می شود. به این صورت که بعد
روش دوم از طرف داخل انجام می شود. به این صورت که
در نتیجه کسی که قصد بازسازی نمای خارجی ساختمان را داشته باشد، عایقکاری ضمن بازسازی نما انجام می پذیرد موضوع دیگری که می بایست در انتخاب روش مناسب عایقکاری درنظرگرفت، مباحث اقتصادی پروژه می باشد. بطورکلی هزینه عایقکاری دیوارهای ساختمان، با توجه به هزینه بالاتر نماکاری از خارج ساختمان نسبت به نماکاری از داخل، روش های عایقکاری داخلی ساختمان کم هزینه تر می باشد.
عایق کاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد .عایق کاری داخل و خارج نتایج گوناگونی دارد که هرکدام در جاهای مختلف انجام می شود.
در عایقکاری از خارج، دیوارهای ساختمان نیز در حین گرمایش، گرم می شود و در زمانهایی که دمای هوای داخل ساختمان کاهش یابد، به محیط داخلی گرما، می بخشد موجب ثبات دمایی در داخل ساختمان می شود. در این نوع عایق کاری بیشتر در ساختمانهایی با کاربری مسکونی و دائمی انجام می شود.
در عایقکاری از سمت داخل ساختمان در حین گرمایش ساختمان، جداره های ساختمان گرم نمی شود و حرارت دیوارهای ساختمان بشدت کاهش می یابد. در نتیجه شدت تغییرات دمای داخل ساختمان به شدت افزایش می یابد، این نوع عایقکاری بیشتر برای ساختمان های اداری که دمای داخل ساختمان باید بسرعت به دمای مطلوب برسد، مناسب می باشد.
پشم شیشه
پشم شیشه پتویی رولی یک انتخاب کاملا مناسب برای عایق کاری کانال های صنعتی، کف، دیوار، سقف، گرم خانه و سرد خانه ها، داکتهای تاسیساتی و ساختمان ها می باشد. پشم شیشه رولی علاوه بر عایق کاری حرارتی، عایق کاری صوتی را هم شامل می شود. کاملا غیر اشتعال و مقاوم در برابر رشد باکتری ها و عوامل بیولوژیک می باشد.
پشم سنگ
پشم سنگ مناسب ترین عایق صوتی است و کیفیت آن در جلوگیری از ورود صوت از دیگر عایق ها بهتر است. اگر برای عایق کاری ساختمان های مربوط به نگهداری مواد آتش زا و منفجره می خواهید اقدام نمایید حتما از پشم سنگ استفاده نمایید. مقاومت حرارتی پشم سنگ با ضخامت آن رابطه مستقیم دارد و همچنین دانسیته آن در کارایی و میزان عملکرد موثر می باشد.
فوم پلی اتیلن
فوم پلی اتیلن در مقابل عوامل محیطی و شیمییایی مقاومت مناسبی داشته و ضمن خاصیت اکوستیک و ممانعت از انتقال صدا در حفظ حرارت وبرودت موثر می باشد .
فوم های پلی اتیلن معمولا به صورت عایق حرارتی و رطوبتی در کف بام ها و دیوارها و کف طبقات و زیر پارکتها و یا کف های چوبی و حتی در مکان هایی همچون سوله ها و سالن های مرغداری ها به جای پشم شیشه استفاده می شوند و کاربرد موثری دارند.
فوم های پلی اتیلنی همچنین به عنوان عایق حرارتی و برودتی لوله های اب و گاز نیز استفاده می شود .
چه جاهایی باید عایق کاری شوند؟
سقفها : با عایق کاری سقف مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان ۳۵% تا ۴۵% کاهش می یابد .
دیوار های خارجی : مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود ۱۵% کاهش می دهد.
کف : مصرف انرژی در زمستان را ۵% کاهش می دهد .
لوله های آبگرم : برای عایق کاری لوله های آبگرم می توان عایقهایی که به طور ویژه برای لوله ها ساخته شده و به راحتی قابل نصب هستند استفاده کرد .